Bursa

Bursa, prva prestonica Otomanske imperije ili Zelena Bursa kako je Turci zovu, poznata po svili, tekstilu, Iskeder kebabu, maslinovom ulju, kestenu… U njoj su sahranjeni Sultan Murat II i sultanija Mahidevran. Danas Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske, a njena ekonomija zauzima drugo mesto, odmah posle Istanbula

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 18h sa parkinga ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Dnevno-noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan JEDRENE – BURSA
Dolazak u Jedrene u prepodnevnim satima. Kraće razgledanje grada. Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Nastavak putovanja za Bursu. Dolazak u Bursu u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan BURSA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada uz lokalnog vodiča: Tophane vidikovac, odakle se vidi cela Bursa kao na dlanu, mauzolej Osmana Gazija i njegovog sina Orhana Gazija, obilazak velike, Ulu džamije iz 14. veka iz doba Yildirm Bajazita, Kapali čaršija, druga po veličini u Turskoj. Odmor uz kafu kod Velikog platana-drveta starog preko 600 godina… Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4. dan BURSA – DŽUMALIKIZIK – IZNIK – BURSA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet. Odlazak u Džumalikizik, 5 vekova staro otomansko selo sa šarenim kućama i kaldrmisanim ulicama. Poseta džamiji Džumalikizik, česme Zekije hatun, kao i seoske pijace. Put nastavljamo ka Izniku (Nikeja) istorijskom antičkom gradu koji predstavlja „muzej na otvorenom“ i prvu prestonicu seldžučke države u Anadoliji. U Izniku su postavljeni temelji hrišćanstva, u njemu je 325. godine održan prvi vaseljenski sabor tzv. Nikejski sabor. Obilazak sa vodičem: stare gradske zidine, crkva Božanske Mudrosti (Aja Sofija), crkva Preobraženja Bogorodice (Koimesis), Zelena džamija…Povratak u Bursu. Noćenje.
5. dan BURSA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.
6. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj programa.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA CENA

Dan državnosti: 12.02 – 17.02.2022

3*

109 €

99 €

Proleće: 23.03 – 28.03.2022

3*

119 €

109 €

Prvi maj: 29.04 -04.05.2022

3*

119 €

109 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS

 

*SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

 

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 15€, ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA), KRALJEVA (KOD KEJA) – DOPLATA 20€ I KRUŠEVCA (PREKO PUTA AUTOBUSKE STANICE) – DOPLATA 15€. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA, ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO POJATA I NAZAD (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).

 

POPUSTI i DOPLATE:
• doplata za 1/1 sobu – 40€,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit),
• doplata za dodatno sedište 40€.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu,
• smeštaj u hotelu Artic 3* u Bursi na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• obilasci prema programu,
• pratioc grupe tokom putovanja i lokalni vodič na destinaciji,
• troškovi organizacije i realizacije programa.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativni izleti,
• putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za covid,
• individualni troškovi.

 

VAŽNE NAPOMENE:
Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. Test je potreban za sva lica starija od šest godina.
U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr
Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• upoznavanje sa Bursom – 20€,
• Džumalikizik, Iznik – 45€,
• paket izleta (Bursa, Džumalikizik, Iznik) – 55€.

 

NAPOMENE ZA FAKULTATIVNE IZLETE: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti (gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta u eurima pratiocu grupe.
Za realizaciju fakultativnih izleta neophodan je minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta je podložna promeni.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:
Hotel Artic 3* – Lokacija: hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, u centralnom delu Burse. U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na www.artichotel.com

 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

 

Napomena:
Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Napomena za prtljag: prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20€.

 

Cenovnik broj 1 od 18.01.2022.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 koja važi od 06.12.2021.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;
4) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.