Istanbul 5d/4n

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Ovaj veličanstveni grad leži na Bosforu, čuvenom moreuzu koji odvaja evropski od azijskog dela Turske, i spaja Crno more sa Mediteranom. Osnovan pod imenom Vizantion, svetsku slavu je stekao kao Konstantinopolj, a postao je jedan od najposećenijih na svetu pod današnjim imenom Istanbul. Ne propustite da upoznate građevine iz svih perioda njegove bogate istorije, na čelu sa velelepnom Aja Sofijom iz 6. veka, koja je preko 1000 godina bila najimpozantnije delo ljudskih ruku. Otkrijte zašto je ovaj grad “drugi Rim”, i zašto je i danas jedan od najvažnijih centara svetske trgovine i politike, ali i raskrsnica puteva, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima – i naravno tradicionalnim bazarima.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2,5h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 12:15h (JU802). Dolazak u Istanbul u 14:55h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve Sv.Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Šoping u autlet centru Venecija koji je replika istoimenog grada.U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče .Noćenje.
4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom i neograničenim pićem.Noćenje.
5. dan ISTANBUL– BEOGRAD
Doručak.Napuštanje hotela.Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16:35 h(JU803).Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 17:15 h. Kraj programa

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

USKRS:22.04.2022.-26.04.2022.

Delta 3*

369  €

339 €

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po zvanicnom srednjem kursu dinara.

 

POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ ,
• doplata za 1/1 sobu 55 €

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (čarter let prevoznika Air Serbia),
• aerodromske takse: 46 € (podložno promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča,
• agencijske usluge.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 520,00 dinara, od 19 do 70 godina 782,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.562,00 dinara.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – Cena 50 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
• Vaseljenska patrijaršija ,Balat ,Bugarska crkva ,Miniaturk ,Venecia outlet – 20€
• Krstarenje Bosforom ,Ortakoj ,Taksim – 25 €
• Tursko veče u restoranu Gar – 35€
• Tursko veče na brodu – 40€

 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM
Delta Hotel 3*Lokacija: Hotel se nalazi u srcu Aksaray-a, najstarijeg dela Istanbula. Na pešačkoj udaljenosti od najznačajnijih znamenitosti Istanbula – Aja Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate, Kapali čaršije. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne prodavnice i restorani. Od glavne ulice Ordu Cd, kojom se saobraća moderan tramvaj linija T1, hotel je daljen 350m.Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom za ručavanje, besplatnim WiFi-om u celom objektu
Smeštaj: Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, opremljene kupatilom sa fenom, klimom, telefonom, SAT TV-om, WiFi internet konekcijom, mini-barom, sefom i aparatima za pripremu kafe/čaja.Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto)Više o hotelu na sajtu https://www.deltahotelistanbul.com/

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

 

NAPOMENA
Specijalna ponuda je ograničena na određen broj mesta na polasku.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br.2 od 16.03.2022.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.08.2022. godine,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.