Zanzibar

SINONIM ZA RAJ
10 dana/7 noćenja
Individualni polasci (cele godine)

 

Zanzibar je arhipelag koji čine ostrva Unguja i Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se u Indijskom okeanu,karakterišu ga prelepe peščane plaže sa obrubljenim koralnim grebenima i magija istorijskog Kamenog grada – Stone Town.
Stone Town: centar bogat istorijom I svetska kulturna baština UNESCO-a. Deo zapadne obale čini mnoštvo zaliva koji predstavljaju perfektna mesta za posmatranja veličanstvenog zalaska sunca. Veruje se da su njegovi prvi stanovnici, bili Bantu crnci, pa je tako dobio ime jer Zanzibar u prevodi znači “zemlja crnaca”.
Severna obala: Na severnom kraju ostrva nalaze se slikovite peščane plaže Nungwi I Kendwa. Ovde plima I oseka nisu previše izražene, tako da I tada možete uživati u kupanju. U ribarskom selu možete posmatrati I izlazak I zalazak sunca na vodi. Ronioci su ovde na svom terenu, jer su na raspolaganju brojna intresantna mesta za ronjenje. Sve što vidite na Zanzibaru čista je egzotika.

 

Program putovanja:

 

1.dan BEOGRAD – DUBAI
Čekiranje na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera kompanije Fly Dubai dva sata ranije (u 11.05 sati.) Poletanje za Dubai u 13.05 časova (letFZ1746). Obroci u avionu nisu uračunati. Sletanje u Dubai u 21.20 časova. Čekanje na vezu.
2.dan DUBAI – ZANZIBAR
Nastavak putovanja za Dubai u 02.30 sati (FZ1687). Dolazak na Zanzibar u 07.10 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje.
3 – 8. Dan ZANZIBAR
Doručak. Slobodan dan uz mogućnost za individualne aktivnosti. Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Krozistoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca I Arapa, upijajući na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Fakultativni izlet do Stountauna (Stone Town), čije ime na svahiliju znači „stari grad”, a koji je I centar trgovine začinima. Grad se nalazina UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Posećujemo Palatu Čuda, Staru tvrđavu, Sultanovu tvrđavu koja je danas muzej. Uživanje u čarima ostrva I slobodno vremeza individualne aktivnosti. Noćenje
9. dan ZANZIBAR – DUBAI
Doručak. Hotelske sobe se napuštaju u 10.00 časova, slobodno vreme do odlaska na transfer do aerodroma. Poletanje za Dubaiu 23.20 (let FZ1688).
10. dan DUBAI – BEOGRAD
Sletanje u Dubai 05.55, čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 09.05 (let FZ1745). Dolazak u Beograd 12.05 časova. Kraj usluga.

 

   

Economy

Comfort

Lux

Od 1.090 Eur

Od 1.390 Eur

Od 1.690 Eur

Makuti Bungalows 3+*

Nungwi Dreams 4*

DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar5*

Fly Dubai

Fly Dubai

Fly Dubai

Doplata za jednokrevetnu sobu: na upit

Aranžman obuhvata: Avio karte na navedenim relacijama sa uračunatim aerodromskim taksama, transferi na relaciji aerodrom Zanzibar – odabrani hotel – aerodrom Zanzibar, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom i odabranim hotelima 4* i 5*, troškove organizacije i izvođenja programa.

Aranžman ne obuhvata: razgledanja i posete navedene u programu sa ulaznicama na lokalitete, kao i fakultativne izlete, usluge lokalnih vodiča na engleskom jeziku, putno zdravstveno osiguranje, vizu za Tanzaniju 50 dolara (plaća se na aerodromu po sletanju na Zanzibar)

 

NAČINI PLAĆANJA :
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate.Uplata akontacije od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave ostatak najkasnije 30 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun, platnim karticama .

VAŽNE NAPOMENE :
Cena aranžmana je bazirana na promotivnoj tarifi i zavisi od trenutne raspoloživosti mesta.Cene smeštaja su date za standardni tip sobe. Sve doplate odnosno rezervacija bilo koje druge kategorije sobe vrši se isključivo na upit. Red leta kao i cena podložni su promeni. Potvrda rezervacije hotela čeka se minimalno 24 sata od izvršene uplate avansa. U vreme održavanja sajmova, kongresa i specijanih dogadjanja cene iz tabele ne važe. Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ :
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Postoji mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu, cena se radi na upit sa hotelom. U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

 

Hoteli na Zanzibaru:

 

Makuti Beach Bungalows 3+*
Lokacija: Smešten pored bele peščane plaže Bvedžu na jugoistočnoj obali Zanzibara, objekat Makuti Beach Bungalows nudi vrt. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. Udaljen oko 1h 30 minuta od aerodroma.
Smeštaj: Sve smeštajne jedinice imaju svoju terasu i odvojeni prostor za sedenje, gde možete uživati u piću iz bara i uživati u pogledu na more ispred sebe, pesku pod nogama i divnom primorskom mirisu zbog kojeg osećate pravi život na plaži.
Sadržaj: Hotel poseduje jedan restoran i jedan bar koji radi do 23h
https://www.makutizanzibar.com/

Nungwi Dreams 4*
Lokacija: Objekat Nungwi Dreams se nalazi u mestu Nungvi na manje od 1 km od svetionika Ras Nungvi (Hog Point) i 12 minuta hoda od akvarijuma Mnarani (jezero za očuvanje morskih kornjača). Aerodrom je udaljen oko 1h I 40 minuta vožnje.
Sobe: Sve sobe u ovom hotelu imaju radni sto, flat-screen TV I sopstveno kupatilo. Svaka soba uključuje električno kuvalo, neke imaju terasu a neke nude I pogled na more. Sve sobe u hotelu Nungwi Dreams su klimatizovane I imaju garderober.
Sadržaj: Privatna plaža i beskrajni bazen, wifi u celom resortu, roof top bar i bar na terasi, bar na plaži i bar pored bazena, 24-časovno profesionalno obezbeđenje.
https://www.nungwidreams.com/

DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar – Nungwi 5*
Lokacija: Objekat Double Tree Resort nalazi se na beloj peščanoj plaži smeštenoj u severnom delu Zanzibara, a nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Udaljen oko 1h i 30 minuta od plaže.
Sobe: Svaka soba je klimatizovana I poseduje flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti imaju mreže za zaštitu od komaraca, a svaka soba uključuje sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Dostupan je besplatan WiFi.
Sadržaj: Gosti koji žele da probaju specijalitete lokalne ili internacionalne kuhinje mogu da rezervišu sto u restoranu Fisherman Bar and Grill. Ponuda objekta uključuje velnes centar sa opuštajućim tretmanima svakog dana, kao i uzbudljive aranžmane za aktivniji boravak poput ribolova, gnjuranja, vožnje bagija i ronjenja.
https://www.hilton.com/en/hotels/znzdtdi-doubletree-resort-zanzibar-nungwi/

 

Opšte napomene
Posebne želje i napomene: Slobodno nam prilikom rezervacije naznačite ukoliko imate neki specijalni zahtev ili želju (npr. spratnost i lokacija sobe u okviru hotela, broj sobe..) i mi ćemo ih proslediti hotelu, koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbede. Naglašavamo da su takve napomene neobavezujuće i isključivo zavise od raspoloživosti u hotelu.
Turistička agencija Plana Tours Doo, Beograd, istupa kao organzator putovanja u slučaju kada agencija nudi i prodaje turističko putovanje (čl 3 t 25 Zakona o Turizmu) koje je sačinio organizator putovanja iz inostranstva, kada se posrednik, Plana Tours doo smatra organizatorom putovanja u skladu sa Zakonom o turizmu Republike Srbije (čl.48, tač.3).
Putnik daje nalog i ovlašćuje posrednika da u njegovo ime i za njegov račun, zaključi ugovor o izvršenju jedne ili više posebnih usluga sa neposrednim izvršiocem turističke usluge i/ili organizatorom putovanja, odnosno avio kompanije, hotela, rent-a-car kompanije, cruise kompanije i druge turističke kompanije, i za koje se putnik obavezuje da plati naknadu.
Svaka od navedenih posebnih usluga se rezerviše nezavisno jedna od druge, po individualnom zahtevu putnika, i svaka posebna usluga podleže Opštim uslovima putovanja svakog pojedinačnog izvršioca usluga i/ili organizatora putovanja sa kojima se putnik unapred upoznao i iste prihvatio.
Organizator putovanja zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu. Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Kovid 19 napomene:
Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko dražava polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test. Strani državljani pod istim uslovima ulaze u Tanzaniju.

 

Ostale napomene
Vize: U cenu hotela ne ulaze troškovi viziranja. Plana Tours niti sami izvršioci usluga nisu odgovorni za nedobijanje vize, čak i kada posreduju za Vas za određene destinacije. Uslovi viziranja se često menjaju te je klijent sam u obavezi da obezbedi relevantne vize. Za detaljnija objašnjenja slobodno se obratite našim kolegama.
Zdravstvene, carinske i granične formalnosti: Agencija nije ovlašćena da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata, bez obzira da li posreduje ili ne u dobijanju iste, niti snosi odgovornost za neispravnostputnih i drugih dokumenata. Putnik je isključivo odgovoran za ispravnost svojih putnih dokumenata i njihovu važnost. Putnik je dužan striktno poštovati carinske, zdravstvene i druge propise zemalja u kojima boravi.