Valensija

VALENSIJA – Valensija je glavni grad Valensijske autonomne zajednice, kao i pokrajine Valensija. Valensija je treći grad u Španiji po važnosti i po broju stanovnika: 807.396 stanovnika prema popisu iz 2007. Leži na obalama reke Turija, na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Osnovana je kao Valentia Edetanorum 138. p. n. e. Ovo je grad sa dubokom istorijskom tradicijom, pogodnom mediteranskom klimom i brojnim znamenitostima i festivalima.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.Dan BEOGRAD – VALENSIJA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona za Valensiju u 06:20h (JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada busom i pešice: Oceanografic (akvarijum), grad umetnosti i kulture (Ciudad de arts & ciencias), jedinstveni park dužine 9 km u bivšem isušenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla (bez ulaska), obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, calle Colon (Kolumbova ulica i trg)… Nakon obilaska transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2.Dan VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do autentičnih vinarija. Na oko 40 minuta od centra grada, nalazi se više od 100 autentičnih vinarija sa vinogradima, podrumima, zanatskom i industrijskom proizvodnjom vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Smatra se da je prvi čokot na Iberijskom poluostrvu upravo ovde zaboden, te da nakon što je nikao, još od Rimljana pa sve do danas, započet je proces rasta i razvoja vinskog bogatstva Španije. Bobal, čuveno autentično valensijsko vino zaštićenog porekla, poput Cabernet Sauvignon, doživećete svim čulima i poneti sa sobom kao posebno iskustvo. Moguć obilazak vinograda i vinarija, kao i kupovine vina.. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.Dan VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Valensija kroz istoriju. Fantastična kulturno-istorijska tura koju ne treba propustiti. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), ulazi se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – Čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija i fakultativni odmor uz čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia u autentičnim barovima baroknog stila. Churros (španska poslastica), horchata – valensijsko biljno mleko sa izuzetnim svojstvima, sendvič sa španskom šunkom ili dobar sladoled. Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Povratak u Barselonu. Noćenje.
4.Dan VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet plaže Valensije. Obilazak 5 km valensijskih plaža: Malvarosa, Patacona, Alboraya, Port Saplaya (valensijska Venecija), obilazak najstarije španske luke i jedne od najvećih evropskih luka, prolazak kroz Cabanyal (stambeni objekti uz plažu mediteranske arhitekture) i lučkih objekata visoke arhitektonske vrednosti. Obilazak piste za Formulu 1 (Formula 1 Circuit 2008-2012), šetnja promenadom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte.
5.Dan VALENSIJA – BEOGRAD
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:40h (JU 595). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:20. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

Prvi maj: 30.04 – 04.05.2022.

Eurostars Rey Don Jaime 4*

659 €

 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara.

 

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA 10 OSOBA PO POLASKU

 

POPUSTI I DOPLATE:
• deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta,
• doplata za 1/1 sobu 200 €.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Airserbia),
• aerodromske takse – 34,86 € (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* u Valensiji, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
• agencijske usluge,
• panoramsko razgledanje grada,
• usluge lokalnih vodiča

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 721,00 dinara, od 18 do 70 godina 1.080,00 dinara i od 70 do 86 godina 2.162,00 dinara. Doplata 50% za osiguranje od COVID-19.
• fakultativne programe,
• individualne troškove.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Autentične vinarije – 65 €,
• Valensija kroz istoriju – 30 €,
• Plaže Valensije – 30 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:
EUROSTARS REY DON JAIME 4*
Lokacija: Hotel je smešten u širem centru grada, na oko 3 km od Basillice de la Mare i Cathedrale.
Sadržaj: Ovaj moderan i elegantan hotel poseduje recepciju, restoran, bar, lift, parking..
Smeštaj: Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom, telefonom, TV, klima uređaj, besplatan wi-fi i minibar.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu na https://www.eurostarshotels.com/eurostars-rey-don-jaime.html?td=l00ga00&referer_code=GMB&utm_source=google&utm_medium=gmb&utm_campaign=googlemb&id_referer=GMB

 

Više informacija o ulasku u Španiju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/spanija

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.

 

NAPOMENA
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br. 2 od 28.03.2022.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 od 06.12.2021

 

MOGUCI NACINI PLACANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate cekovima gradana do 20.06.2022. godine,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),

5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesecnih rata bez kamate.