Moskva – Sankt Peterburg

05.04 – 11.04.2022.
7 dana / 6 noći

 

1. dan 05.04. Beograd – Sankt Peterburg utorak
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 06:10 časova (let JU 670). Dolazak u 09:55 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme.

2. dan 06.04. Sankt Peterburg sreda
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme.

3. dan 07.04. Sankt Peterburg četvrtak
Doručak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I, budućem imperatoru, krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara, deli se na sedam delova i svaki predstavlja neponovljivu celinu projektovanu u engleskom stilu. Slobodno vreme.

4. dan 08.04. Sankt Peterburg – Moskva petak
Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Moskvu u jutarnjim časovima. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja.
5. dan 09.04. Moskva subota
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme.

6. dan 10.04. Moskva nedelja
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu.

7. dan 11.04. Moskva – Beograd ponedeljak
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:10 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 00:10 časova. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA po osobi: 695 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 130 EUR
Cena za decu 2-12 godina sa jednim odraslim 640 EUR
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 590 EUR
Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 85 EUR
Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit
* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

 

Cena aranžmana obuhvata:
• Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:
– 05.04. Beograd -Sankt Peterburg
– 11.04. Moskva-Beograd;
• Troškove avio-taksi (cca 117 EUR, podložno je promeni);
• Prevoz brzim vozom „Sapsan“ Sankt Peterburg- Moskva 08.04;
• Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Oktjabrskaja 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• Troškove organizacije aranžmana.

 

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
• Opcionu doplatu za polupansion;
• Individualne troškove.

 

Polazak je garantovan, prema uslovima:
• minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;
• za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;
• za 7 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista.
Uslovi plaćanja:
• 30% prilikom rezervacije
• ostatak 25 dan pre putovanja

 

Uslovi otkaza:
• do 25 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
• od 25 – 10 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa
• od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

Za ulazak u Rusiju je potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

 

Opisi hotela:
Hotel Oktjabrskaja 4* www.oktober-hotel.spb.ru Hotel Oktjabrskaja nalazi se u samom srcu Sankt Peterburga, na Nevskom Prospektu, koji predstavlja glavnu gradsku ulicu i povezuje manastir Aleksandra Nevskog i Zimski dvorac – Ermitaž. Hotel nudi prostrane sobe sa stilskim enterijerom, besplatnim bežičnim internetom, satelitskom televizijom, frižiderom. U sklopu hotela nalaze se i bar, restoran, salon lepote, suvenirnica i menjačnica. Doručak švedski sto.
Moskva, Hotel Delta 4* www.izmailovo.ru Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

 

Fakultativni program:
Sankt Peterburg
• Ermitaž 45 EUR
• Petropavlovska tvrđava 35 EUR
• Puškin (Carsko selo) i Pavlovsk 95 EUR *
Moskva
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
• Kremlj (teritorija, Saborne crkve) 45 EUR *
• Panorama Borodinske bitke 35 EUR
• Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR
• Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR

 

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.
Odlazak u Kremlj, Panoramu Borodinske bitke, Ermitaž i Petropavlovsku tvrđavu – metroom.

 

*Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana.Na licu mesta neće biti moguće.
Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.