Istanbul 4d/3n

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2,5h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 13:15h ( JU802) . Sletanje u Istanbul u 15:55h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom i neograničenim pićem. Noćenje.
4.dan ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 16:35 h (JU803). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 17:15h . Kraj programa.

 

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

USKRS:23.04-26.04.2022.

Delta  3*

349 €

319  €

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po zvanicnom srednjem kursu dinara.

 

POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20 € ,
• doplata za 1/1 sobu 60 €.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (AIR SERBIA),
• aerodromske takse: 46 € (podložno promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča,
• agencijske usluge.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 520,00 dinara, od 19 do 70 godina 782,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.562,00 dinara.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – Cena 50 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
• Krstarenje Bosforom ,Ortakoj ,Taksim – 25 €
• Tursko veče u restoranu Gar – 35€
• Tursko veče na brodu – 40€
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu.

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:
Delta Hotel 3*Lokacija: Hotel se nalazi u srcu Aksaray-a, najstarijeg dela Istanbula. Na pešačkoj udaljenosti od najznačajnijih znamenitosti Istanbula – Aja Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate, Kapali čaršije. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne prodavnice i restorani. Od glavne ulice Ordu Cd, kojom se saobraća moderan tramvaj linija T1, hotel je daljen 350m.Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom za ručavanje, besplatnim WiFi-om u celom objektu
Smeštaj: Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, opremljene kupatilom sa fenom, klimom, telefonom, SAT TV-om, WiFi internet konekcijom, mini-barom, sefom i aparatima za pripremu kafe/čaja.Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto)Više o hotelu na sajtu https://www.deltahotelistanbul.com/

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

 

NAPOMENA
Specijalna ponuda je ograničena na određen broj mesta na polasku.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br.2 od 16.03.2022.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca 489/2010 od 15.12.2020.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.08.2022. godine,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres),
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.