Dubai – Hilton Ras Al Khaimah Resort & SPA ★★★★★

Na samom severu arabijskog poluostrva, luksuzan rizort smešten je na samo obali uz sopstvenu belu peščanu plažu. Na oko 115 km od aerodrom u Dubaiju. Gostima su na raspolaganju prviatna plaža duga oko 1,5km, recepcija, 10 restorana, od kojih 2 specijalzivana, bar na plaži, terasa, bašta, bazen, dečiji bazen, fitnes centar, spa i velnes, parno kupatilo, suncobrani i ležaljke, peškiri za plažu, tobogan, đakuzi, usluge masaže, sauna, dečiji klub, sportovi na vodi, igralište, besplatan bežični internet, parking, usluge konsijerža, bankomat, usluge pranja i peglanja veša, poslovni centar, Sobe su rasprostranjene po vilama, imaju luksuzne krevete, prozore od poda do plafona, klimatizovane su sa sopstvenim kupatilom (kada), fenom, LCD TV-om i mini barom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Postoji mogućnost doplate za polupansion ( doplata po odrasloj osobi i noći je 18 eur, doplata za dete po noći je 9 eur) ili all inclusive uslugu ( doplata po odrasloj osobi i noći je 38 eur, doplata za dete po noći je 19 eur).

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Dubai-Beograd (na lite ekonomskoj klasi – u slučaju otkaza aranžmana iz bilo kog razloga cena karte je nepovratna), sa dozvoljenih maksimalnih 20 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na besplatan prtljag).
-Smeštaj u dvokrevetnim sobama smeštajnog tipa prema tabeli, na bazi 4,7,10 ili 11 noćenja/3,6,9 ili 10 usluga doručka u izabranom hotelu u Dubaiju.
-Kolektivni transferi prema programu.
-Asistencija predstavnika na SRPSKOM jeziku (ne podrazumeva se svakodnevna i celodnevna asistencija)
-Troškovi organizacije putovanja.
-U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje se prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).
-Aerodromske takse (ukupno oko 117,24 eur po osobi-podložne su promeni, do dana polaska na putovanje).

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO
-Boravišna taksa u hotelu (plaćanje na recepciji, po dolasku: Hoteli 5*- 20 AED (oko 4 EUR) po sobi po noći po svakoj spavaćoj sobi u okviru iste smeštajne jedinice; Hoteli 4*- 15 AED (oko 3 EUR) po sobi po noći po svakoj spavaćoj sobi u okviru iste smeštajne jedinice; Hoteli 3*- 10 AED (oko 2 EUR) po sobi po noći po svakoj spavaćoj sobi u okviru iste smeštajne jedinice)
– PCR test u iznosu od 9000 RSD – Za ulazak u UAE potrebno je priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata od datuma uzorkovanja. * deci mlađoj od 12 godina nije potreban PCR test.
– Obroci I piće na letovima kompanije flydubai
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (za državljane Republike Srbije)
– Doplata za takse za bebu iznosu od 50 EUR
– Troškovi fakultativnih izleta i poseta, individualnih razgledanja i obilazaka.
– Mogucnost PCR testiranja u Dubaiju ( pred povratak u Srbiju) po ceni od oko 35 eur
– Nepomenute usluge.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Okvirne cene nekih od najtraženijih izleta, plaćanje na licu mesta:

– Na vrhu Burdž Kalife, 125. sprat Cena sa ulaznicom i transferom: oko 50 eur po osobi
– Poludnevno razgledanje Dubaija sa vodičem na SRPSKOM jeziku: oko 50 eur po osobi
– Pustijnski safari sa uključenom roštilj večerom, cena: oko 50 eur po osobi
– Dhow krstarenje sa večerom, cena: oko 50 eur po osobi

*Minimum za realizaciju izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, moguća je realizacija uz korekciju cene.

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA:

gotovinski – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.
uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN / Ujedinjeni Arapski Emirati-Dubai

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:
-od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 34 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 60% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.
-od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 33 dan do 26 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 85% od ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
-od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 25 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

 

Program putovanja za 4, 5, 7 i 9 noći:

1. dan BEOGRAD – DUBAI
Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za Dubai u 15h25 časova (let FZ 1746, avio prevoznik Fly Dubai). Planirano vreme dolaska u Dubai 22h45-lokalno vreme. Transfer do izabranog hotela u Dubaiju Individualni smeštaj. Noćenje.

2. – 4,5,7 ili 10 dan DUBAI
Doručak. Boravak u izabranom hotelu, na bazi izabranih usluga. Slobodni dani. Mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta-Dubai: poludnevno panoramsko razgledanje grada Dubaija; poludnevno panoramsko razgledanje grada Abu Dabija; odlazak u Yas akva park i Ferari World; pustinjski safari i vožnja po dinama na 4 x 4 kvad motorima; obilazak Burj Khalife-najveće zgrade na svetu. Mogućnost individualnih razgledanja i obilazaka: obilazak Palm Jumeirah-najvećeg veštačkog arhipelaga, u obliku palme, sa luksuznim vilama, hotelima i akva parkom; odlazak u šoping centre: Dubai Mall, Mall od The Emirates i dr. Noćenja.

5, 6, 8 ili 11. dan DUBAI – BEOGRAD
Ranojutarnji transfer do aerodroma u Dubaiju. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za Beograd u 10h30 časova-lokalno vreme (let FZ 1745, avio prevoznik Fly Dubai). Dolazak u Beograd u 14h25-lokalno vreme.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 15.01.2020. su sastavni deo ovog programa.

 

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71Organizator ima: Obezbeđen depozit u visini minimum 10.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini od 400.000,00 eura broj 470000040556 od 15.01.2020. godine, zaključenu sa Triglav Osiguranjem a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs,i važeća je od 01.01.2020.

 

Program putovanja broj 1 od 05.02.2021.

 

Putnicima koji poseduju pasoš Republike Srbije je neophodan validan-negativan PCR test, ne stariji od 72 sata od momenta uzorkovanja ( do ulaska u Dubai), urađen kod ovlašćenih ustanova. Test mora biti dvojezičan, odnosno na srpskom i engleskom jeziku.

Putnici koji ne poseduju pasoš Republike Srbije neophodno je da se sami raspitaju oko uslova putovanja ( koji se odnose na PCR test, viziranje, covid uslova, putnog zdravstvenog osiguranja..) Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati Putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i druge) koji važe za
Republiku Srbiju, odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog organa i konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno.

Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu, sa rokom važenja još najmanje 6 meseci od dana završetka putovanja, i u roku dostaviti Organizatoru ispravne i kompletne potrebne podatke.

NAPOMENE U VEZI POSEBNIH PROTOKOLA VEZANIH ZA COVID 19

*Pored odštampanog rezultata negativnog PCR testa, Popunjavate obrazac zdravstvene izjave u kom se navodi da ste sposobni za putovanje i da imate zdravstveno osiguranje koje je validno u UAE. Ovaj obrazac predajte prilikom prijave za let u Dubai. Dobijate ga na aerodromu – ali vam dostavljamo i u prilogu pa možete spremiti i unapred.

Svi putnici koji ne poseduju pasos Republike Srbije u obavezi su da popune obrazac o obavezi u kom potvrđuju da će preuzeti COVID-19 DXB aplikaciju WEBLINK, da će poštovati karantin i slediti mere za sprečavanje širenja COVID-19. Ovaj obrazac treba predati zdravstvenoj upravi u Dubaiju po dolasku u Dubai. Takođe ga dobijate na aerodromu i nalazi se i u prilogu.

Za putnike koji ne putuju sa pasosem Republike Srbije NEOPHODAN je PCR test u povratku ( za ulazak u avion) ne stariji od 48h.

COVID 19 – FLY DUBAI OSIGURANJE

Sa kupljenom kartom na kompaniji flydubai, automatski dobijate i osiguranje za eventualne posledice dobijanja COVID -19 virusa.
Uslovi osiguranja i asistencije:
-Ukoliko se testirate pozitivni na virus dok ste u inostranstvu, osiguranje će pomoći u troškovima sa medicinskim i bolničkim troškovima u unapred odobrenim zdravstvenim ustanovama.
-Obavezno je kontaktirati kontakt za asistenciju (naveden ispod) odmah po dobijanju pozitivnog rezultata na testu. Vaši troškovi će biti regulisani direktno sa bolnicom, klinikom. —Ukoliko sami izvršite plaćanje neće biti moguće refundirati taj novac kasnije. Sve što nije organizovano od strane flydubai tima zaduženog za Covid neće biti moguće refundirati ili dobiti novac za njih.
-Nikakva pomoć neće biti pružena u vašoj matičnoj zemlji od strane kompanije flydubai
-Testiranje na Covid 19 ne pokriva kompanija flydubai
-Vaša asistencija će biti pružena od strane partnera American International Group, Inc. Kontakt telefon asistencije: +44 1273 765315
Email: aigtravelclaims@aig.com

*Orginalni uslovi i obaveze vezane za pokriće usled posledica zarazne bolesti COVID 19 možete vdeti klikom na link ispod.

https://www.flydubai.com/en/plan/covid-19/multi-risk-travel-insurance

POVRATAK

Za putnike koji poseduju pasos Republike Srbije nije neophodan PCR test za ulazak u avion, povratni let. Za putnike koji ne poseduju pasos Republike Srbije neophodan je PCR test ne stariji od 48 sati od uzorkovanja, kako bi mogli da udju na povratni let.

Pri povratku u Srbiju neophodno je da putnici imaju ili negativan PCR test ne stariji od 48 sati, ili dokaz o revakcinaciji ( Sinofarm, Sputnjik V, Pfiser) ili dokaz o vakcinaciji ( Astra Zeneka) u suprotnom su u obavezi da budu u samoizolaciji 14dana.

 

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA – NAPOMENE:

-Cena aranžmana za decu do 12 godina, treću odraslu osobu i jednokrevetnu sobu gde nije navedena se dobija na upit.

-Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.

-Pomoćni ležaj za odraslu osobu je pomoćni – manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.

-Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže, ulaznica za akva park i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15h00/ datuma početka smeštaja do 11h30 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 11h30 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Voda iz slavina nije za piće, preporuka je konzumacija flaširane vode (doplata).

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je “dress code” za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

-U hotelima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima se prilikom dolaska i prijave u hotel ostavlja garancija u vidu depozita/kaucije. Garancija se može dati u gotovini ili kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela, dužine boravka i vrste uplaćenih usluga. Na kraju boravka, prilikom odjave iz hotela, depozit se vraća. Isti će biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita plaćen u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.

-Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.

-Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, promena ličnih podataka putnika, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Broj telefona lokalnog vodiča u Dubaiju će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

Asistencija lokalnog vodiča u Dubaiju ne podrazumeva svakodnevno, celodnevno ili kontinuirano prisustvo, već kontakt i neophodnu nužnu pomoć.

-Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report).

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.

-U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne vladaju bolesti epidemioloških razmera, prethodna vakcinacija za ulazak u zemlju nije potrebna.

-Carinski propisi za UAE- detaljnije informacije na sajtu http://www.uae-embassy.ae/. Alkohol se može konzumirati samo u hotelima, restoranima i barovima koji imaju dozvolu za točenje. Poželjno je da ženske osobe van plaže ili letovališta ne izlaze u šorcevima i majicama bez rukava.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja.

 

VIZA ZA UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Za državljane Republike Srbije viza za Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna.

Agenciji Travelland posreduje u pribavljanju elektronskih turističkih viza, u okviru aranžmana, sa 1 ulaskom.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Za dobijanje viza za UAE potrebno je prilikom prijave priložiti pasos i sliku u boji na skeniranje ili u visokoj rezoluciji u JPG formatu skeniranu prvu stranu pasoša na

kojoj se nalaze podaci putnika, kao i u boji skeniranu sliku dimenzija za pasoš poslati na e-mail travellandagencija@gmail.com. Iznos troškova viziranja se ne vraća u slučaju

neodobravanja vize od strane imigracionog odeljenja UAE. Postoji mogućnost da imigraciono odeljenje UAE zahteva dodatnu dokumentaciju u zavisnosti od svakog

pojedinačnog slučaja.

 

 

Način plaćanja:

– Zamenska putovanja se „plaćaju” potvrdama o zamenskim putovanjima

– Ukoliko putnik otkaže zamensko putovanje u periodu obračuna penala,penali se obračunavaju prema OUP kao i za svako drugo putovanje,a razlika u novcu (ukoliko je ima) se iskazuje kroz umanjenu potvrdu o zamenskim putovanjima, sa kojom se stiče pravo za isplatu povraćaja počev od 01.01.2022 god.

Cene u tabelama su izražene u evrima i plaćaju se isključivo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS.

Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% deviznog dela aranžmana (odnosi se na aranžmane za Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku leto i zima…). Ostatak deviznog dela aranžmana se uplaćuje najkasnije 20 dana pre početka korišćenja usluga. Troškovi prevoza i međunarodno zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 20 dana pre početka korišćenja aranžmana.

Rezervacija aranžmana evropski gradovi-autobusom se vrši uplatom avansa od 29 € po osobi, a ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje i početka korišćenja usluga.

Rezervacija aranžmana evropski gradovi-avionom (Istanbul, Barselona, Atina…), se vrši uplatom avansa od 49 € po osobi, a ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje i početka korišćenja usluga.

Prilikom rezervacije egzotičnih putovanja i aranžmana dalekih destinacija (AKCIJA za Dubai za polaske od 18.9. uplaćuje se 99 € a ostatak 20 dana pred put!), (Dubai, Ras Al Kajma, Sejšeli, Tajland, Kuba, Bali, Mauricijus, Maldivi, Jamajka, Vijetnam, Zanzibar…) vrši se uplata avansa od najmanje 60% ukupne cene aranžmana, ostatak se uplaćuje najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje i početka korišćenja usluga, izuzev ako u programu putovanja nije navedeno drugačije.

Mogućnost plaćanja platnim karticama MASTER, MAESTRO, VISA i DINA.

U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje je prema ȍlanu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).